Ouderen gaan rocken, zingen en acteren in Rijswijkse Schouwburg

De Rijswijkse Schouwburg
De Rijswijkse Schouwburg
RIJSWIJK - Zorginstelling Florence heeft plannen voor een theatershow die wordt geproduceerd en gespeeld door ouderen. De theaterrevue staat gepland voor juni 2018 in de Rijswijkse Schouwburg.
De show moet volledig worden gemaakt door een groep van zo'n honderd 60-plussers. Zij gaan het decor bouwen, kostuums maken, het script en de muziek schrijven en acteren. Florence wil allemaal verschillende clubjes oprichten die verantwoordelijk zijn voor een deel van de theatershow.
De theaterrevue wordt georganiseerd in het kader van 'Liever Actief'. Dat is een project van de zorginstelling om gezonde mensen van 60 jaar en ouder in beweging te brengen. Uit onderzoek blijkt dat een goed sociaal netwerk en deelnemen aan activiteiten een positief effect hebben op de gezondheid.

Oude hobby oppakken

'Na het pensioen vallen er vaak gaten in de agenda van 60-plussers. Wij proberen een oude hobby weer nieuw leven in te blazen. Daarmee voorkom je dat mensen in een sociaal isolement terechtkomen,' zegt Martin Oosterheert van Florence Liever Actief.
Florence is in april begonnen om activiteiten te organiseren voor 60-plussers. Inmiddels zijn er zes rockbands, een bigband en meerdere breiclubs opgericht. 'We krijgen geld van fondsen en van gemeenten, maar het is de bedoeling dat ouderen uiteindelijk zelf verantwoordelijk worden voor hun band of breiclub. Wij willen vooral de aanjager zijn.'