Petanque-spelers uit Den Haag en Zoetermeer winnen het ABA Zomertoernooi in Rijswijk

Simon Vogelaar en Marvin Meijer wonnen het ABA Zomertoernooi
Simon Vogelaar en Marvin Meijer wonnen het ABA Zomertoernooi © Cees Hoogerheide
RIJSWIJK - Simon Vogelaar uit Den Haag en Marvin Meijer uit Zoetermeer hebben het Zomertoernooi van Rijswijkse Petanque Club Amicale Boule d'Argent gewonnen. Na een spannende finale won het duo uiteindelijk met 13-12.
'Het verliep allemaal heel voorspoedig', aldus Vogelaar, die vertelt hoe hij het Zomertoernooi ervaren heeft. Het ging in Rijswijk om een doublette-toernooi, waarbij duo's tegen elkaar strijden. Vogelaar vormde samen met Meijer een duo.
In de eerste rondes kwamen de twee weinig moeilijkheden tegen. De finale, daarentegen, was volgens Vogelaar 'heel spannend'. Vogelaar: 'Deze wonnen wij met 13-12, dus het had net zo goed anders af kunnen lopen'.

Heel veel trainen


Het Zomertoernooi was niet het eerste toernooi dat Vogelaar en Meijer samen speelden. Dit doen zij vaker en om hier de beste prestaties te leveren trainen zij gemiddeld twee keer per week bij ABA, waar beide spelers lid zijn.
In het trainen schuilt het geheim van het duo. 'Het gaat bij deze sport om millimeters, je moet heel secuur zijn. Om dit te ontwikkelen moet je heel veel trainen', aldus Vogelaar. Hier voegt hij aan toe dat het volgens hem belangrijk is om veel samen met je duopartner te trainen om elkaar steeds beter aan te gaan voelen.
OOK KAMPIOEN? GEEF JE OP!