Zeven boten winnen prijs tijdens Varend Corso Westland 2016

WESTLAND - Het Varend Corso Westland 2016 is achter de rug. Maar liefst 550.000 bezoekers hebben het afgelopen weekend genoten van 48 boten die, met voornamelijk groenten en fruit, in het thema 'Beeldschoon' versierd waren. Zeven boten zijn hierbij in de prijzen gevallen.
De prijswinnaars zijn afkomstig uit zeven verschillende categorieën. Alle boten werden aan de hand van vijf criteria beoordeeld door een vakjury, die over het jury-oordeel op dit moment nog niets los kan laten. Daarnaast werd het publiek in de gelegenheid gesteld om te stemmen.
De zeven categorieën die tijdens het corso onderscheiden werden zijn 'Niet commerciële boten', 'Commerciële boten', 'Zeilende Westlander', 'Jeugdboot', 'Muziekboot', 'Nieuw Aankomend Talent Competitie' en 'Originaliteitsprijs'. Alle prijswinnaars kregen een eervolle vermelding op hun boot, zodat voor het publiek dat langs de kant van het water stond direct zichtbaar werd wie de prijswinnaars waren.

Alle prijswinnaars op een rij

Stichting Corsoboot Westland won met 'Snowtime' in de categorie 'Niet-commerciële boten'. In de categorie 'Commerciële boten' won Rijk Zwaan met 'Gezonde Kunst'. De prijs voor 'Zeilende Westlander' ging naar 'De pakjesboot van Sinterklaas' van de Gemeente Maasluis. 'The ugly duck' van Jade v/d Burg werd als mooiste 'Jeugdboot' beoordeeld en 'Drumspektakel' van Atelier Corragio werd de winnende 'Muziekboot'. De 'Nieuw Aankomend Talent Competitie' werd gewonnen door Jolanda van der Lugt met 'Schone Start' en de Originaliteitsprijs', tenslotte, ging naar de Kern Monster.
OOK IETS GEWONNEN? GEEF JE OP!