West Wekker: Zwembaden weigeren kinderen die zonder ouders willen zwemmen

Zwembad De Viergang houdt toezicht
Zwembad De Viergang houdt toezicht © Youssef Zerrouk
DEN HAAG - Het wordt steeds lastiger om als kind alleen naar het zwembad te gaan. Steeds meer zwembaden weigeren jonge kinderen. Verder in deze West Wekker aandacht voor het eerste kind van actrice Victoria Koblenko en de 'winterse neerslag' van vannacht.
1.

Een opmerkelijke foto van politie Leidschendam-Voorburg vanochtend. Bij de IJsvogellaan in Leidschendam keken agenten tegen een bijna 'kerstwitte' straat aan.
2. VVD stelt Kamervragen over wegsturen Turkse ambassademedewerkers
De VVD is bezorgd over uitspraken die de hoge Turkse diplomaat Kurtulus Aykan gisteren deed over aanhangers van de Gülen-beweging. Hij deed zijn uitlatingen tijdens een interview met het AD.
3. Femke Heemskerk snapt niets van eigen falen op de Olympische Spelen
Femke Heemskerk heeft geen verklaring voor haar dramatische optredens tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De 28-jarige zwemster uit Roelofarendsveen beleefde vannacht een ontluisterende aftocht op haar favoriete afstand, de 200 meter vrije slag. Ze liep hierdoor de finale mis. Er was wel succes voor de Oranje-handbalsters. Zij boekten vannacht hun eerste zege.
4. Zwembaden weigeren kinderen die zonder ouders willen zwemmen
Je kind alleen naar het zwembad sturen, wordt steeds moeilijker. Steeds meer zwembaden weigeren namelijk jonge kinderen zonder ouders. Het Nationaal Platform Zwembaden vindt dit een goed idee en zou het liefst zien dat de ouders meegaan om te zwemmen.
5. Victoria Koblenko bevalt van zoon Kiy: 'Vrolijk en trots'
Victoria Koblenko is bevallen van een zoon. Dat meldt Evgeniy Levchenko, de vriend van de actrice die in Den Haag woont, op Facebook. 'We zijn vrolijk, trots en gelukkig.'
Weer: Vandaag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Er valt mogelijk een lokale bui en er is kans op onweer. Het wordt maximaal 19 graden.
Vanavond op TV West
In het tv-programma Hollands Groen wandelen, fietsen of varen presentatoren Johan Overdevest en Mirjam de Witte door de mooiste natuurgebieden van Zuid-Holland. Mirjam gaat aan het werk in Eendenkooi Bakkerswaal in Lekkerkerk. Johan jaagt met boswachter Jan Alewijn Dijkhuizen op muizen bij de Duinen van Oostvoorne.

Hollands Groen is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.