West Wekker: We hebben brons op de Spelen en SnowWorld bereikt hoogste punt

© SnowWorld
DEN HAAG - Goedemorgen! We hebben onze eerste olympische medaille! De Haagse judoka Anicka van Emden won gisteravond een bronzen medaille tijdens de Spelen. En in Zoetermeer bereikt de verlengde skibaan van SnowWorld vandaag het hoogste punt.
1.

Ze heeft er acht jaar keihard voor geknokt en het is haar gelukt. De Haagse judoka Anicka van Emden heeft brons veroverd tijdens de Olympische Spelen. Haar broer Iwan bekeek haar wedstrijd live op de Olympic Experience op Scheveningen. Hij is supertrots.

2. Derde verdachte voor snelwegbekogeling A12
De politie heeft een derde verdachte op het oog die betrokken zou zijn bij het bekogelen van een Alphens echtpaar op de A12. Vanaf een viaduct bij Woerden werd iets op hun auto gegooid. Er waren al twee andere jongens aangehouden. Zij worden verdacht van poging tot doodslag. De derde verdachte, een 16-jarige uit Woerden, is nog op vakantie maar wordt bij thuiskomst verhoord.
3. Scooterrijder Alphen aan den Rijn stapelt fout op fout
In de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn is vannacht een 21-jarige man aangehouden. Daar had de politie diverse redenen voor. De man werd 'een slaapplek is aangeboden in de cel'.
4. Bouw langste en steilste indoorpiste bij SnowWorld Zoetermeer
De verlengde skihal van SnowWorld bereikt vandaag het hoogste punt. In mei is de verbouwing begonnen. De baan is nu 200 meter lang maar wordt 300 meter en 68 meter hoog. Hij moet in september open gaan.
5. Zorgbehoevende Westlanders krijgen een puppy op kosten van gemeente
Het is een bijzondere dag voor vier Westlanders. Zij krijgen vanmiddag een therapiehond die hun baasjes gaan helpen. De honden hebben onder meer geleerd iemand 's nachts wakker te maken als ze een nachtmerrie hebben.
Vanavond op TV West
In de serie 'De Medleys, op weg naar eeuwige trouw' volgen we de Haagse volkszanger John Medley en zijn Mijntje, die op 17 juni in het huwelijksbootje zijn gestapt. In acht afleveringen zien we het dolgelukkige stel tijdens de voorbereidingen voor hun huwelijk. In deze aflevering verhuizen John en Mijntje naar Delft. John gaat darten én sporten, want het pak moet passen. Mijntje bekommert zich om de uitnodigingen. Natuurlijk wordt er ook flink gekissebist, want als Mijntje haar nagels laat doen, is John opeens wég…
De Medleys is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.