Bo (21) uit Oud Ade verbreekt record flyboarden tijdens Canal Parade

© selfie Bo Krook
OUD ADE - 'Ik heb aardig wat spierpijn, maar je moet er wat voor over hebben.' Bo Krook uit Oud Ade heeft zaterdag 2 uur en 27 minuten achter elkaar op een flyboard gestaan tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Hij verbrak daarmee het wereldrecord flyboarden.
De 21-jarige Bo werd vorig jaar wereldnieuws met zijn selfie op de Canal Parade. Vanuit de lucht zette hij duizenden mensen op de foto; het beeld ging de hele wereld over.


De flyboarder vond het tijd voor een nieuwe uitdaging en besloot het wereldrecord flyboarden te verbreken. Het huidige record lag op 1 uur en 52 minuten. Met zijn bijna 2,5 uur non-stop in de lucht ging hij er ruim overheen. Fysiek was dat goed te doen, zegt Bo. 'Ik had er nog wel een paar uur tegenaan kunnen gooien, maar zo'n flyboard is ook storingsgevoelig.' Hij is ontzettend blij met het record. 'Wie heeft er nou een wereldrecord op zijn naam staan?', zegt hij lachend.

Nog een selfie

Ook dit jaar maakte Bo een selfie vanaf zijn flyboard. Dit keer op 8 meter hoogte, 2 meter hoger dan vorig jaar. In een superman-pak 'zweeft' Bo boven een mensenmassa op de Prinsengracht. 'Ik vind deze mooier.'
Het record moet nog wel officieel worden goedgekeurd door Guinness World Records.