Nieuwe dorpshuis Zwammerdam 'te ver lopen' voor oudere Dammenaren

ZWAMMERDAM - Stichting Soos 55+ in Zwammerdam heeft bezwaren tegen de plek van het nieuwe dorpshuis. Het multifunctionele centrum komt aan de rand van het dorp. 'Dat vinden wij te ver lopen', mopperen de oudere Dammenaren.

Het centrum komt naast het bestaande clubhuis van voetbalvereniging Zwammerdam aan de Spoorlaan. De kantine van de voetbalclub zal verdwijnen. De voetballers, de Oranje Nassauschool en de brandweer nemen hun intrek in het nieuwe dorpshuis.

Het protest van de ouderensoos richt zich tegen de sluiting van het Nutsgebouw en dorpshuis De Zwanenburcht in het hart van Zwammerdam. Dat er een nieuw dorpshuis komt, is prima', zegt Arie Wieman van Stichting Soos 55+. Maar dat hoort in het hart van ons dorp, niet aan de rand'. Bovendien vinden veel ouderen de afstand te groot. Het is te ver', zegt voorzitter Hennie Schrijvershof. We hebben tachtig leden en zeker de ouderen met rollator en krukken kunnen geen 800 meter lopen.'

Oplossing

De Belangenvereniging van Zwammerdam hoopt met een oplossing te komen, door de ouderenen vervoer aan te bieden. Binnenkort gaan de partijen opnieuw overleggen. De gemeente Alphen aan den Rijn laat weten dat alle inwoners vanaf het begin bij de plannen zijn betrokken. En de uiteindelijke keuze wordt breed gedragen door verenigingen,  de school en de belangenvereniging', aldus een woordvoerder.
Meer over dit onderwerp:
ZWAMMERDAM DORPSHUIS
Deel dit artikel: