Wout Versluis en Norbert Schifferling uit Waddinxveen winnen Open Gouds Kampioenschap Petanque

Wout Versluis en Norbert Schifferling wonnen het Open Gouds Kampioenschap Petanque
Wout Versluis en Norbert Schifferling wonnen het Open Gouds Kampioenschap Petanque © Petanque Vereniging Gouda
GOUDA - Al zo'n zeven jaar spelen Wout Versluis en Norbert Schifferling uit Waddinxveen samen petanque en inmiddels hebben zij allebei hun eigen rol binnen het team. Samen wisten zij het Open Gouds Kampioenschap Petanque op hun naam te schrijven.
'Doordat we al een jaar of zeven samen spelen weten we wat we aan elkaar hebben', aldus Versluis. Hij legt uit dat hij en Schifferling niet meer echt trainen, maar wel elke dinsdagavond op de vereniging aan een onderlinge competitie deelnemen. Deze competitie beschouwt Versluis als zijn training. Daarbij speelt hij samen met Schifferling regelmatig toernooien, waardoor de twee inmiddels goed op elkaar ingespeeld zijn.
Het belangrijkste aan de samenwerking van de twee spelers is volgens Versluis dat - hoewel zij allebei een eigen functie hebben binnen het team - zij elkaar kunnen overnemen wanneer dit nodig is. Versluis: 'We hebben alle twee een eigen rol. Ik die van schutter en Norbert die van plaatser, maar wanneer het nodig is kunnen we elkaar ook vervangen.'

Een gunstige loting

Het Open Gouds Kampioenschap Petanque ging volgens Versluis 'zoals je hoopt'. Hij en Schifferling wonnen alle vijf de gespeelde partijen, wat volgens Versluis ook deels te maken heeft met een gunstige loting.
Hoewel deelnemers ingedeeld werden in de categorieën 'wedstrijdspelers' en 'recreanten', konden spelers uit beide categorieën tegen elkaar komen te staan. In de uitslagen werd wel onderscheid gemaakt tussen beide categorieën. Versluis en Schifferling wonnen van de wedstrijdspelers, bij de recreanten pakten Joke Statz en Ben van Beekom de winst.

Het zevende en drukste Open Gouds Kampioenschap Petanque

Dit was de zevende keer dat het Open Gouds Kampioenschap Petanque werd georganiseerd bij Petanque Vereniging Gouda. Er deden 80 teams mee en hiermee was het toernooi voor de eerste keer geheel bezet.
OOK KAMPIOEN? GEEF JE OP!