Wateroverlast Boskoop: Gemeente neemt extra maatregelen

Wateroverlast in Wereldwinkel Boskoop.
Wateroverlast Wereldwinkel © AS Media
BOSKOOP - De gemeente Alphen aan den Rijn gaat extra maatregelen nemen om wateroverlast in de Boskoopse Kerkstraat tegen te gaan. De Wereldwinkel, die in de straat gevestigd is, had vorige maand al voor de negende keer in drie maanden te maken met een waterballet.
Volgens de gemeente wordt er volgende maand een nieuw gemaal met twee grotere pompen geplaatst. Eerder werd er bij de Kerkstraat al een noodpomp neergezet om
af te voeren. ‘Ook gaat de straat voor een deel open om de afvoerende persleiding te vergroten en een extra regenwaterriool aan te leggen’, vertelt een woordvoerster.
Bij de Wereldwinkel wordt nog wat afwachtend gereageerd op de toezeggingen van de gemeente. ‘Eerst nog maar eens zien of de boel droog gaat blijven’, zegt voorzitter Dick Onderwater (What's in a name). ‘Over een paar weken zijn we waarschijnlijk een paar hoosbuien verder, dus dan weten we of de noodpomp helpt.’

Schadevergoeding

Volgens de gemeentewoordvoerster komt de Wereldwinkel niet in aanmerking voor een schadevergoeding. ‘De eigenaar is primair verantwoordelijk voor het afvoeren van water vanaf een perceel. De gemeente heeft wel een inspanningsplicht om dit te faciliteren en ervoor te zorgen dat de afwatering goed geregeld is. Als dat niet het geval is, kan op termijn aansprakelijkheid ontstaan.’ De gemeente zegt er wél alles aan te doen om wateroverlast in de toekomst te voorkomen.