Oud-penningmeester Omroep Rijswijk krijgt taakstraf voor verduistering

© Archief
DEN HAAG - Oud-penningmeester van Omroep Rijswijk Hans D. is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur. Als hij die niet uitvoert, moet hij 100 dagen de cel in. De Hagenaar zou meer dan 21.000 euro subsidiegeld van de lokale omroep achterover hebben gedrukt en dat hebben besteed aan zaken als boodschappen, een televisie en een laptop.
Eerder al verklaarde Hans D. dat hij
 van de kwestie. Hij zou gaten in de begroting van de omroep hebben gedicht met privégeld en dat daarna hebben teruggestort. Daarna gingen zaken door elkaar lopen, verklaarde hij twee weken geleden in de rechtbank.
Tijdens de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak noemde de officier van justitie het kwalijk dat D. misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen dat de omroep in haar toenmalige penningmeester had. De man bood eerder al excuses aan de omroep aan: 'Ik heb er enorm veel spijt van, dit had nooit zo mogen gebeuren.'

Mogelijk hoger beroep

De uitspraak van de rechter is conform de eis van de officier van justitie. De advocaat van de 48-jarige Hans D. laat desgevraagd aan Omroep West weten dat hij zich nog beraad op een mogelijk hoger beroep. 'Ik wil eerst rustig met mijn cliënt overleggen', zegt hij.
D. werd verdacht van zowel diefstal als verduistering. De diefstal achtte de rechtbank niet bewezen, maar verduistering wel.