Nieuws

Pokémon gekte: Politie waarschuwt voor zakkenrollers op Kijkduin

Pokémon vangen op Kijkduin
Pokémon vangen op Kijkduin © Omroep West
DEN HAAG - Het is de afgelopen dagen een drukte van belang op het Deltaplein in Kijkduin. Reden: Er zitten allerlei bijzondere Pokémon verstopt. De gemeente plaatst dinsdagmiddag een bord om het gebied officieel tot Pokemon hoofdstad van Nederland te verklaren. Maar behalve jagers op bijzondere Pokémon blijkt de anders zo rustige badplaats nu ook een grote aantrekkingskracht op zakkenrollers te hebben.
De politie in Loosduinen waarschuwt daarvoor. 'Let op uw waardevolle goederen', schrijft de politie op Twitter. Een woordvoerder bevestigt tegenover Omroep West dat er een 'forse toename' is van het aantal aangiftes van zakkerollerij in het gebied.


Hoe groot de stijging is, kan de woordvoerder niet zeggen. Ook is niet duidelijk hoeveel aangiftes er tot nu toe zijn gedaan. 'Maar het zijn er opvallend veel sinds de
op Kijkduin', vertelt hij.

Niet alleen Pokémon, ook boeven vangen

De politie heeft in de Pokémonhoofdstad nog geen zakkenrollers aangehouden. 'We proberen daar zoveel als mogelijk om in te springen, er worden extra surveillanten ingezet', benadrukt de woordvoerder.

LEES OOK: