Derde verdachte voor snelwegbekogeling A12

De A12
De A12 © Omroep West
ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft een derde verdachte op het oog van het bekogelen van een Alphens echtpaar. Dat laten de politie en het Openbaar Ministerie aan Omroep West weten. De twee Alphenaren kregen eind juli op de A12 bij Woerden iets vanaf een viaduct op hun auto gegooid.
Een paar dagen na het voorval werden al twee jongens van 18 uit Woerden en Montfoort aangehouden. Nu is ook een 16-jarige jongen uit Woerden in beeld. De tiener is nog niet verhoord, omdat hij op vakantie is. Zodra de verdachte weer terug is moet hij bij de politie tekst en uitleg komen geven.
De twee jongens die eind juli al werden aangehouden, worden verdacht van poging tot doodslag. De verdenking tegen de 16-jarige verdachte uit Woerden is nog niet bekend. Het is uiteindelijk aan de officier van justitie om te beslissen wat er verder met de zaak gaat gebeuren', zegt de politie.

Blikje frisdrank

Het is vooralsnog niet duidelijk wat er vanaf het viaduct naar beneden is gegooid. De bestuurster vermoedde een steen; haar man dacht eerder aan een blikje frisdrank. De twee Alphenaren raakten niet gewond, maar hun auto raakte wel beschadigd.
Volgens de politie had het heel anders kunnen aflopen: 'Iemand kan de macht over het stuur verliezen en dan kan er een aanrijding volgen. Met alle gevolgen van dien. Er komt een enorm gevaar bij kijken, want er wordt op de A12 behoorlijk hard gereden.'