Jostiband mentaal klaargestoomd voor uitverkocht jubileumconcert Ziggo Dome

ZWAMMERDAM - Menig artiest is het niet gelukt om de Ziggo Dome uit te verkopen. Maar dat was voor de Jostiband uit Zwammerdam een fluitje van een cent. Op 5 september houdt de band een jubileumconcert in een uitverkocht Ziggo Dome. Lady Gaga en Madonna: eat your heart out!
En om de bandleden daar mentaal op voor te bereiden kregen ze woensdagavond een
van voormalig basketbalinternational Henk Pieterse. 'Je geeft ze mee om vooral de kracht uit jezelf te halen en om krachtig samen te werken. En ook niet bang te zijn.'
De bandleden mogen ontzettend trots zijn op zichzelf vindt Pieterse. 'Je hebt het heel ver geschopt. Je komt naar Ziggo Dome en welke artiesten staan daar? Alleen maar Beyoncé en dat soort mensen. Daar staan zij gewoon tussen hè', zegt Pieterse met een brede lach op zijn gezicht.

Bandleden zijn goed voorbereid: 'We gaan een knalfeest geven'

De bandleden zijn er helemaal klaar voor. 'We moeten gewoon onszelf blijven en geconcentreerd zijn. Maar dat doen we al jaren', zegt orkestlid Peter vol zelfvertrouwen.
De jostiband bestaat dit jaar 50 jaar en dat moet goed gevierd worden. 'We gaan een knalfeest geven!', glundert Peter. En hij heeft nog wel een tip: 'Gewoon gaan kijken op tv, want het wordt echt leuk!'.

Koning Willem-Alexander komt ook kijken
De Jostiband mag tijdens het concert samenwerken met Nederlandse artiesten zoals Guus Meeuwis, Gerard Joling, The Voice-winnares Maan en harpist Remy van Kesteren.
En in de zaal zit hoog bezoek. Koning Willem-Alexander is er ook bij op 5 september.