Zeven zomerse uittips... en win Zomeravondtickets voor Madurodam!

REGIO - Bootje varen over de Kagerplassen, spectaculair vuurwerk in Scheveningen en meehelpen om de Noordzeekust schoon te krijgen… In augustus wemelt het van de activiteiten in onze regio. Speciaal voor de thuisblijvers selecteert Omroep West zeven zomerse uittips om er samen gezellig op uit te gaan. En als klap op de vuurpijl verloten we gratis zomeravondtickets voor Madurodam. In augustus is zóveel leuks te doen.
1. Vuurwerkfestival Scheveningen – 12, 13, 19, 20 augustus

It’s coming:
. Op 12 en 13 - én een week later op 19 en 20 augustus is weer een spectaculaire vuurwerkshow te bewonderen. Met een koel drankje in je hand vanaf je eigen kleedje of vanaf een loungebank bij een gezellige strandtent. Knalgaaf!

2. Beach Cleanup Tour Scheveningen, Noordwijk, Wassenaar - tot en met 14 augustus

De héle Noordzeekust schoon; dat is het motto van de Beach Cleanup Tour. De organisatie wil laten zien hoe verschrikkelijk veel afval er op de stranden ligt. Door deze ‘plastic soep’ sterven jaarlijks meer dan 1 miljoen zeedieren. Handen uit de mouwen dus. Aanmelden kan hier.

3. Hollandse dagen in Madurodam Den Haag – dagelijks in augustus

Gezelligheid in Madurodam. Je kunt meedoen aan de Hollandquiz, containers laden in de Rotterdamse haven, kazen wegen en zelfs als DJ je eigen muziek mixen. Ook leuk: koop voor een tientje een zomeravondticket en je mag van 15.30 tot 20.00 uur naar binnen! Wil je kans maken op gratis zomeravondtickets? Schrijf dan in een e-mail naar projecten@omroepwest.nl waarom jij ze wil winnen. Vergeet niet je telefoonnummer erbij te zetten.

4. De duinontdekkingswandeling Den Haag – 15 augustus

Ontdek je plekje… in het Haagse Westduinpark. Middenin de natuur wandel je op grotendeels onverharde paden. Soms stoppen we om van de mooie uitzichten te genieten. De wandeling duurt anderhalf tot twee uur. Verzamelen op de hoek van Laan van Poot met de Savorin Lohmanlaan.

5. KaagVaart Leiden – elke maandag, donderdag en zaterdag in augustus

Bootje varen, wijntje drinken. Ga er lekker voor zitten en vaar mee over de Kagerplassen. De boottocht is van 19.00 tot 21.30 uur. Neem zelf iets lekkers te eten en drinken mee, of kies voor een maaltijdsalade van Bootjes en Broodjes. Wij wensen je een behouden vaart!

6. Talentenpodium Kijkduin – 14 augustus

The Place to be dit weekend is Beach Resort Kijkduin. Want? Het Koorenhuis organiseert een leuke middag vol workshops voor jong en oud met als thema muzikale wereldreis! Met traditionele en exotische instrumenten waan je je trommelend tussen de olifanten in Afrika en de ritmische sambamuziek brengt je naar Brazilië.

7. BraDeLierweek De Lier – tot en met 14 augustus

Rommelmarkten, koffieconcerten, oldtimertoertochten, wandelingen, kortebaandraverij, feest met dance classics en nog veel meer: het is partytime in De Lier! Het plaatselijke oranjecomité legt De Lierenaren in de watten met een uitgebreid en beregezellig programma.