Zilver voor roeisters dubbelvier op de Spelen in Rio

DEN HAAG - De Nederlandse vrouwen dubbelvier heeft donderdag bij het olympisch roeitoernooi in Rio de Janeiro zilver veroverd. In het team zitten onder meer Nicole Beukers uit Leiden en Inge Janssen uit Zoetermeer.
Het verrassende kwartet van Oranje lag vrijwel de hele race op de derde plaats, maar kon dankzij een felle eindsprint toch nog als tweede eindigen in een tijd van 6.50,33. Duitsland pakte goud (6.49,39) en het brons ging naar Polen (6.50,86).

Het viertal van Oranje bestaat naast Beukers en Janssen uit Carline Bouw en Chantal Achterberg. De ploeg van coaches Nienke van Zijp en Josy Verdonkschot eindigde zaterdag in zijn serie nog op de derde plaats en zegevierde maandag in de herkansing.


Olympische ervaring

Voor Achterberg (31) en Bouw (31) is het de tweede olympische medaille. Ze behaalden gezamenlijk brons bij Londen 2012 in de vrouwen acht. Bij dat toernooi in de Engelse hoofdstad eindigde Janssen (27) op de achtste plaats in de dubbeltwee. Beukers (25) had nog geen olympische ervaring.

De vrouwen dubbelvier reisde met de nodige verwachtingen naar Rio. Het Nederlandse kwartet pakte vorig jaar bij de WK brons en belandde eerder dit seizoen bij de drie wereldbekers evenzoveel keer op het podium (zilver en twee keer brons).


LEES OOK: Roeisters Inge Janssen en Nicole Beukers met dubbelvier naar finale Olympische Spelen
Meer over dit onderwerp:
ROEIEN OLYMPISCHE SPELEN DUBBELVIER RIO2016 OS16
Deel dit artikel: