Haags evenement Jazz in de Gracht dit jaar nog groter

© Anita Janssen
DEN HAAG - Er is muziek, het vindt plaats aan de bekendste grachten van Den Haag én het is gratis. Niet heel vreemd dus dat het driedaagse Jazz in de Gracht-evenement ook dit jaar verder uitbreidt. Op 18, 19 en 20 augustus kunnen bezoekers niet alleen dansen aan de Bier- en Veenkade maar ook aan de Haagse Hooikade.
Dat het evenement groter wordt en er steeds meer jazz gerelateerde festivals zijn vindt de organisator van Jazz in de Gracht, Menno Doorschodt, niet vreemd. 'Jazz was vroeger pielmuziek maar de jazzparaplu is veel breder geworden. Het is nu ook niet meer vreemd om op Jazzmuziek te dansen, vroeger kon dat niet.'
Sinds dit jaar is een uitvaartonderneming de hoofdsponsor van het evenement. 'Zij hebben een eigen podium waarbij het verwerken van een verlies wordt gecombineerd met muziek. Hoe dat eruit gaat zien blijft een verrassing, maar het wordt heel bijzonder', meldt Doorschodt.

Koningsplein

Jazzliefhebbers die na Jazz in de Gracht nog lang niet zijn uitgedanst, geen paniek. Op 2 en 3 september staat het Koningsplein bol van de jazzmuziek tijdens Jazz in de Regentes en twee weken later gaat het los in Scheveningen tijdens Jazz in de Haven.