Bekende Boskoper (56) overleden tijdens zwemtocht voor het goede doel

© Facebook Rudo Lammers
BOSKOOP - De man die zaterdagochtend overleed tijdens een zwemtocht van Den Helder naar Texel, was tot een jaar geleden een bekend gezicht in Boskoop. Rudo Lammers gaf aerobics in het tenniscentrum aan de Sportlaan in Boskoop. Lammers is 56 jaar geworden.
In juni vorig jaar verhuisden Lammers en zijn vriendin naar Anna Paulowna om daar opnieuw een sportschool te beginnen. Zaterdagochtend begon hij aan een zwemtocht voor het goede doel. De tocht van Den Helder naar Texel was bedoeld om geld in te zamelen voor de bestrijding van spierziekten.
Tijdens het zwemmen van de vier kilometer, wat anderhalf uur zou duren, werd Lammers onwel. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak hiervan was. Hulpverleners haalden hem uit het water in een volgboot. Reanimatie mocht niet meer baten. Stichting Spieren voor Spieren spreekt van 'grote verslagenheid en een tragedie'.

Minuut stilte

De organisatie omschrijft de tocht als extreem zwaar en waarschuwde de ruim veertig deelnemers dat doorzettingsvermogen en een goede voorbereiding noodzakelijk zijn. In het traject is een sterke zeestroming.
De overige zwemmers zijn in goede gezondheid bij de finish op Texel aangekomen. Toen het nieuws bekend werd gemaakt, hielden de aanwezigen een minuut stilte voor de man. 'Het medeleven met de familie is heel groot', aldus een woordvoerder van de organisatie.