Den Haag krijgt nieuw indoor beachvolleybaltoernooi

WK beachvolleybal 2015: Jantine van der Vlist.
WK beachvolleybal 2015: Jantine van der Vlist. © FIVB
DEN HAAG - Het nieuwe indoor beachvolleybaltoernooi FIVB World Tour wordt in 2017, 2018 en 2019 gehouden in Den Haag. Het sportevenement wordt gehouden in de Sportcampus Zuiderpark.
De nieuwe volleybalhal krijgt zes velden volgestort met zand. Het Beachvolleybalteam Nederland traint al jaren in Den Haag en kan binnenkort gebruik gaan maken van de nieuwe hal.
Den Haag organiseerde vorig jaar het WK Beachvolleybal op de Hofvijver in Den Haag. Wethouder Rabin Baldewsingh is trots op weer zo'n evenement. 'Beachvolleybal is een belangrijke sport voor onze stad en past uitstekend bij onze ambities als sportstad aan zee,' zegt Baldewsingh vanuit Rio de Janeiro waar hij het plan heeft ondertekend.

Ontwikkeling beachvolleybal


Ook volleybalbond Nevobo is blij met zo'n toernooi in Nederland. 'Voor de ontwikkeling van het beachvolleybal in Nederland is het van groot belang dat we onze topspelers aan ons eigen publiek kunnen laten zien', zegt Michel Everaert, directeur evenementen van de bond.
Den Haag is druk met het binnenhalen van verschillende topsportevenementen. De stad stelde zich vorige week kandidaat voor de titel van Europese sporthoofdstad 2021.