Naturalis kijkt uit naar 5 miljoenste bezoeker

LEIDEN - Naturalis verwacht in augustus de 5 miljoenste bezoeker sinds de opening van het museum in 1998. Het museum in Leiden telt een jaarlijks bezoekersaantal dat groeide van zo'n 250.000 in de beginjaren tot 340.000 in 2015.
De afgelopen zomerweken zag Naturalis de teller steeds dichter bij de gehoopte 5 miljoen komen.
Het museum verwelkomde dagelijks een flinke bezoekersstroom van gezinnen en andere geïnteresseerden die nog een laatste keer het huidige museum willen zien en ontdekken, voordat het op 31 augustus aanstaande de deuren sluit voor een grote verbouwing. Ook de 'Terug naar de Dino's'-actie met Freek Vonk, zorgt deze dagen voor veel enthousiaste dinofans in het museum. Zij komen nog één keer alle échte dinosaurusskeletten bekijken voordat ze na 31 augustus voor een tijd worden opgeborgen in het depot.

De 5 miljoenste bezoeker

Wie deze maand de 5 miljoenste bezoeker wordt, ontvangt samen met zijn/haar medebezoeker of gezin het entree cadeau. Er staat voor hen een feestelijke taart klaar en ze ontvangen een gratis toegangsbewijs voor de aankomende expositie T-rex in Town.

Woensdag 31 augustus 2016 is de laatste dag dat het museum met de huidige tentoonstellingen geopend is. Daarna sluiten de deuren voor de verbouwing. Het museum wordt van binnen gerenoveerd en heringericht tot depotruimte, kantoorruimte en laboratoria. Tegen het huidige gebouw wordt gelijktijdig een nieuw museum gebouwd, met negen tentoonstellingszalen. Naar verwachting opent het nieuwe museum eind 2018.

T-Rex in Town

Het publiek hoeft Naturalis in de tussenliggende maanden niet te missen. In het huidige entreegebouw (Pesthuis) blijft het museum geopend met steeds tijdelijke exposities, waarvan de eerste op 10 september 2016 opent: T-Rex in Town. In deze bijzondere en unieke tentoonstelling vormt het immense skelet van T-Rex het middelpunt. Naturalis heeft dit spectaculaire skelet zelf opgegraven in de VS in 2013 en vervolgens onderzocht en geprepareerd. Binnenkort komt Trix, zoals het vrouwtjes-skelet inmiddels is gedoopt, naar het museum in Leiden, waar zij vanaf 10 september te bewonderen is.