Hoger beroep naaktrecreatie Delftse Hout uitgesteld

Naturisten recreëren
Naturisten recreëren
DELFT - Er is nog steeds geen duidelijkheid over de naaktrecreanten in natuurgebied Delftse Hout. Het hoger beroep - over de boetes die zijn uitgedeeld voor naaktloperij - is uitgesteld vanwege 'persoonlijke omstandigheden' van advocaat Gerard Spong. Dat vertelt de Delftse naturist Herman van der Helm.
'Door persoonlijke omstandigheden kon hij niet bij de geplande zitting van het Haagse gerechtshof zijn. Daarom is de zaak uitgesteld', zegt Van der Helm, die verder geen uitspraken doet over die omstandigheden. 'We hebben inmiddels wel al een nieuwe datum: woensdag 23 november om 09.30 uur.'
Het verhaal rondom de naaktrecreanten in Delftse Hout start in 2013. De gemeente wil ze daar weg hebben, omdat het voormalige naaktstrand te zien is vanaf fiets- en wandelpaden. De afgelopen jaren zou het natuurgebied veranderd zijn in een soort stadspark. Daarom is het gedogen van naaktrecreatie niet langer mogelijk volgens de gemeente.

'Evident staat niet in de wet'

Enkele naaktlopers werden daarom op de bon geslingerd. Ze lieten het er niet bij zitten en lieten hun zaak voorkomen. De naturisten werden door zowel de rechtbank als het gerechtshof in gelijk gesteld. De Hoge Raad ageerde echter tegen het woord 'evident' dat het hof gebruikte. Deze stelde dat dit woord niet in de wet staat en het hof dus te beperkt naar de zaak gekeken had. De uitspraak over naaktrecreatie moest dus opnieuw.