Doodzieke Sabine Wortelboer uit Den Haag in extase: ‘Er is niks meer te zien op de MRII!!!’

DEN HAAG - Fantastisch nieuws voor Sabine Wortelboer. De veertienjarige Haagse wordt in de Verenigde Staten behandeld voor een agressieve hersentumor, en dat gaat goed. 'ER IS NIKS MEER TE ZIEN OP DE MRI!!!' laat ze weten op haar facebookpagina.

Haar broer Sol Wortelboer is uiteraard ook uitgelaten over het nieuws. 'Prachtig, prachtig. Er is niks meer te zien op de scan. Ze komt nu naar Nederland voor een tweede scan. Dan weten we het echt zeker', zegt hij.

Sabine ondergaat een behandeling bij dokter Burzynski. Daar wordt een methode gebruikt die in Nederland nog niet wordt toegepast. Een nadeel daarvan: het kost veel geld. Een crowdfundingsactie was succesvol en dus kon ze half juli met het traject starten.

Nog een ton

Nu is er dus goed nieuws, maar het is nog lang niet het einde. 'Er is nog een dikke ton nodig', zegt haar broer. 'Daarom organiseren we 28 augustus een boottocht in Amsterdam waarbij deelnemers minimaal 30 euro inleggen. Lekker met z’n allen varen en na afloop een pilsje drinken op de kade. Klinkt als een leuke dag toch?'

Het goede nieuws zorgt er in ieder geval voor dat Sabine de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet: 'Ik moet sowieso nog wel doorgaan met de behandeling om te zorgen dat alle kleine deeltjes weg zijn en dat het ook wegblijft in de toekomst, maar dat vind ik nu een stuk minder moeilijk :-).'

LEES OOK: Zieke Sabine Wortelboer krijgt surpriseparty voordat ze vertrekt naar de VS


LEES OOK: Zieke Sabine (14) uit Scheveningen doet haar verhaal over tumorbehandelingen in Texas
Deel dit artikel: