7 Zomerse uittips... en kaarten winnen voor de safari van Staatsbosbeheer, inclusief diner!

DEN HAAG - Een rondleiding bij de visafslag, met de biervaart naar Brouwerij de Kompaan (mét proeverij!) of ‘Romein in één dag’ worden. Geniet nog even van de nazomer, want Omroep West heeft weer 7 zomerse uittips geselecteerd om er samen gezellig op uit te gaan. Extra leuk: we verloten twee gratis kaarten voor dé Safari naar De Grote Vijf van Staatbosbeheer in Noordwijk. Nooit een saai moment in augustus.
1. Visafslag Rondleiding Scheveningen – diverse data in augustus en september

Welke vissoorten komen er binnen? Hoe wordt de vis gesorteerd? En hoe gaat het veilen in zijn werk?
en belééf de visafslag. De rondleiding start in het Zeemanshuis in de Scheveningse haven. In augustus en september elke eerste vrijdag van de maand en 19 augustus en 16 september

2. Bites & Stories Den Haag - diverse data

Tip voor smulpapen en lekkerbekken: een culinaire rondleiding door de binnenstad van Den Haag. Etend en drinkend laten Marthe of Kerensa (de briljante breinen achter deze tour) de beste plekken van Den Haag zien. Tijdens de vier uur durende tour eet je typisch lokale gerechtjes en hoor je de beste Haagse verhalen.

3.The Big Five in Hollands Duin Noordwijk – elke zaterdag

De Grote Vijf van Nederland zijn de ree, bever, zeehond en het wildzwijn en edelhert. Het Hollands Duin in Noordwijk is dé uitgelezen plek om reeën te spotten. De boswachter van Staatsbosbeheer neemt je mee op safari. Na een stoere maaltijd van huisgemaakte soep en breekbrood met vlees en kaas ga je in een stille FourWheeldrive op pad. Wil jij kans maken op een stoere safari voor twee personen op 10 september inclusief diner? Stuur dan een mail naar projecten@omroepwest.nl met daarin je naam, adres en telefoonnummer.

4. Zwaardendag Rijksmuseum van Oudheden Leiden - 21 augustus

Zwaardvechttrainingen, zwaardvechtdemonstraties, lezingen over zwaard vechten én de tentoonstelling ‘Vlijmscherp’ met tweehonderd zwaarden. Het Rijksmuseum van Oudheden staat op 21 augustus in het teken van… zwaarden. Kinderen kunnen 'Romein in één dag' worden. Zij knutselen een eigen zwaard en verzamelen stempels voor hun Romeinse paspoort. Tot zondag! Avé!

5. Vermeer Rondleiding Delft - 21 augustus

Alles weten over de zeventiende-eeuwse meester van het licht, Johannes Vermeer? Ga dan op vrijdag om 11.30 uur of zondag om 12.00 uur naar het Vermeer Centrum in Delft. Een gids vertelt je dan alle leuke weetjes over Vermeer. De rondleiding zelf is gratis, wel moet je entree betalen. Reserveren bij het Vermeer Centrum.

6. Biervaart naar Kompaan Delft Den Haag – 21 augustus

Schuitje varen, biertje proeven. Met Pakschuit ‘Nooit Gedacht’ vanuit Delft over De Vliet naar Brouwerij Kompaan in Den Haag om biertjes te proeven. Klinkt goed toch? Aanstaande zondag vertrekt de schuit om 14.00 uur vanuit Delft en legt pal voor The Beer Bar aan. Om 17.45 uur ben je weer terug.

7. Historisch Festival Scheveningen – 20 augustus

Je wandelt er letterlijk door de historie van Scheveningen. Zo passeer je het Vissersgezin, de Wasplaats en het Leugenbankje. Maar ook het mondaine leven op Scheveningen komt langs, zoals Het Kurhaus en de komst van de eerste toeristen uit het buitenland met ‘Zimmer Frei’. Voor de tweede editie van het Historisch Festival Scheveningen moet je zaterdag in het oude dorp zijn.