'Vlinders in je buik' wint gondelvaart De Lier

Vlinders in je buik als rups
Vlinders in je buik als rups © Vakfotografie-Q De Lier
DE LIER - Het dorpsfeest van De Lier zit er weer op. Eén van de hoogtepunten van de feestweek vormt de gondelvaart waarbij Vlinders in je buik als algehele winnaar werd benoemd. Deze boot kwam op de heenweg met een zelfgemaakt vlot langs het publiek, maar wist met een geheim element ook de jury voor zich te winnen op de terugweg.
De gondelvaart is een jaarlijks evenement dat tijdens de dorpsfeesten van De Lier wordt georganiseerd. Tijdens het evenement varen zo'n 35 boten mee met allemaal hun eigen thema en creatie. Langs de route staan honderden toeschouwers en een vakjury  de boten te bewonderen. De algehele winnaar van de gondelvaart was deelnemer Vlinders in je buik.
Wil Buth is één van de bemanningsleden van Vlinders in je buik. 'Vanaf het allereerste begin doe ik al mee aan de vaart. In 2001 deed ik voor het eerst mee en stapte ik met een buurvrouw nog in een simpele kano als sneeuwpop en sindsdien doen we jaarlijks mee', aldus Buth. Wat niemand dit jaar had verwacht was het feit dat het vlot op de heenreis volstond met rupsen, maar op de terugweg volledig anders was.

Speciale verassing

'We zorgden voor een hele verassing bij de mensen toen zij op de terugweg van de boten opeens een vlot met vlinders voorbij zagen komen. Ze waren in verwarring, wij hadden ons snel omgekleed en geschminkt en kwamen terug als vlinders met allemaal lampjes in onze vleugels.' Op deze onverwachte transformatie werd dan ook gereageerd met luid gejuich en applaus.
De prijswinnaars van de gondelvaart zijn afkomstig uit vier categorieën. Een boot wordt beoordeeld op onder andere muziek, licht, kostuums en het ontwerp van de boot. In de categorie groot vaartuig won Château de Lier. Het mooiste kleine vaartuig had het thema Grease. Ook de kleintjes worden niet overgeslagen, ieder jaar wordt ook een Jeugdwinnaar bekend gemaakt en dit jaar was het een boot met het Sint & Piet thema.
OOK KAMPIOEN? MELD JE AAN!