Nancy van der Burg pakt de winst bij Ronde van Nootdorp

Nancy van der Burg over de finish
Nancy van der Burg over de finish © Jeroen Tibbe Fotografie
NOOTDORP - Nancy van der Burg uit Nootdorp wist de hoogste trede van het erepodium te bereiken tijdens de Ronde van Nootdorp. De wielrenster staat verstelt van het resultaat in de Elite vrouwen. 'Ik had deze overwinning totaal niet verwacht.'
De 24-jarige Nootdorpse wist zich uit de koproep weg te rijden en reed vier rondes alleen. Laura Gorter wist na drie rondes bij haar aan te sluiten, maar in de laatste sprintfase wist van der Burg zich los te rijden en finishte met twee fietslengtes afstand.
Van der Burg kende een pittig seizoen door een harde val die ze maakte in mei. De wielrenster hield er een hersenschudding aan over en kon voor langere tijd niet koersen. De overwinning in haar eigen dorp kwam dan ook onverwacht. 'Nootdorp was mijn derde koers na de val, dus deze winst is onwijs gaaf.'

Diëtiek
Naast het wielrennen is van den Burg werkzaam als diëtist en heeft zich gespecialiseerd in de voedselinname van sporters. Als cliënt heeft zij ook enkele sporters die nu in Rio de Janeiro strijden voor het eremetaal. Eén van hen is baanwielrenner en tevens haar broer Joost van der Burg.
Haar eigen droom is een hoge klassering tijdens de Tour Féminin in de Ardèche die over enkele weken gereden wordt. 'Bergbeklimmen is één van mijn sterkste kwaliteiten, dus ik kijk uit naar de Mont Ventoux. De overwinning gaat hem waarschijnlijk niet worden, maar de top 20 zou een droom zijn', aldus Van der Burg.
OOK KAMPIOEN? MELD JE AAN!