Olympische medaillewinnaars door koning gehuldigd in Den Haag

© Holland Heineken House
DEN HAAG - De officiële huldiging van de olympische medaillewinnaars is op 24 augustus in Den Haag. De sporters worden in Nederland ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ook gaan de sporters langs bij premier Mark Rutte. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekendgemaakt.
Rutte verwelkomt de atleten op het ministerie van Algemene Zaken. Na de bijeenkomst worden de medaillewinnaars, samen met hun coaches en begeleiders, gehuldigd in de Ridderzaal.
Er worden toespraken gehouden door Rutte, minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, chef de mission Maurits Hendriks en NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis. Vervolgens gaan de medaillewinnaars op de fiets van het Binnenhof naar paleis Noordeinde. Daar worden de olympische sporters ontvangen door het koningspaar.

RAI

Alle 242 Nederlandse olympische sporters worden op 23 augustus gehuldigd bij de RAI in Amsterdam. Op een parkeerterrein naast de tentoonstellingshallen kan het TeamNL dan worden toegejuicht. De watersporters worden op 24 augustus nog apart gehuldigd in het Haagse Zuiderstrandheater.