Filmpje: Pokémon Go-spelers overspoelen strand, badgasten verbouwereerd

DEN HAAG - Nu het ineens weer mooi weer is en de stranden vollopen blijkt in Kijkduin de invloed van Pokémon Go-spelers op de andere badgasten. Verbazing bij mensen die denken een rustig dagje aan het strand te hebben: als er een Pokémon-karakter te halen is langs de kustlijn worden de badgasten ineens overlopen door gamers.
De invasie van Pokémon Go-spelers in Kijkduin is niet nieuw, en ook het massaal naar het strand rennen niet, maar omdat het vorige week slecht strandweer was viel het toen minder mensen op. Woensdag was het voor het eerst in lange tijd druk op het strand. Een verbaasde strandganger maakte een filmpje met zijn telefoon van de stroom mensen die vanaf het Deltaplein richting het water kwam.
De Pokémon-hype houdt Kijkduin al weken in zijn greep. De gemeente onthulde een Pikachu-paal, bewoners van het Deltaplein klagen over de gekte en de onregelmatige bestorming van het strand, de politie waarschuwt voor zakkenrollers en twee enthousiaste Hagenaren maken het Deltaplein af en toe schoon. Eerder zijn er ook al verhalen geweest over gamers die nietsontziend door Kijkduin zouden rennen.