Bakkerij Eickholt uit Den Haag failliet, bedrijf in Benoordenhout bestond sinds 1961

DEN HAAG - Bakkerij Eickholt is failliet. Het faillissement van het bedrijf is woensdag door de Haagse rechtbank uitgesproken. De winkel aan het Willem Royaardsplein, in de Haagse wijk Benoordenhout, is gesloten.
De winkel, met daarin ook een lunchroom, was al sinds 1 augustus dicht, vertelt curator Mieke Joha aan Omroep West. Door een huurachterstand moest de zaak in winkelcentrum Duinzigt haar deuren sluiten. Nu is het familiebedrijf dus ook failliet verklaard.

De bakkerij van het bedrijf is gevestigd aan de Binckhorstlaan in Den Haag. Volgens de eigen website bestond bakkerij Eickholt sinds 1961. Over de oorzaak van het faillissement kan de curator op dit moment alleen zeggen dat er twee grote klanten zijn weggevallen.

Instituut

De winkel is bij veel Hagenaars bekend. 'Het is wel een instituut in Den Haag', zegt ze. Curator Joha bekijkt of er een doorstart mogelijk is. Over twee weken moet daar meer duidelijkheid over zijn. 'Geïnteresseerden kunnen zich bij mij melden', zegt ze.

Bij het bedrijf werkten volgens de curator vier mensen. Mede-eigenaar Jeffrey Eickholt is erg aangeslagen, zo liet hij donderdagmiddag weten aan Omroep West.

LEES OOK: Ondernemers bezorgd over renovatie Haags winkelcentrum Duinzigt: 'Kleine ondernemers gaan eraan'