Dit weekend naar het Vuurwerkfestival Scheveningen? Dit moet je weten!

Vuurwerkfestival Scheveningen.
Vuurwerkfestival Scheveningen. © Archief
DEN HAAG - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen kan elk jaar weer rekenen op veel bezoekers. Ook dit weekend belooft het druk te worden, vrijdag- en zaterdagavond zijn de laatste twee shows. Maar hoe kan je nou die lange files richting de badplaats omzeilen? Wij hebben wat reistips op een rij gezet!
Ik kom met de tram:

De HTM zet flink wat extra trams in om de tienduizenden bezoekers van het Vuurwerkfestival van en naar Scheveningen te brengen. In totaal zet de vervoersmaatschappij 20 extra trams in op lijn 1 en 9.
Helaas is het onvermijdbaar dat je moet wachten na afloop, zegt Marijke Poppelier van de HTM. 'Maar we rijden in principe tot 00.00 's nachts. Mochten er dan nog mensen wachten, zoals vorige week het geval was, dan blijven we gewoon rijden tot iedereen weg is.'
LET OP: De tramhalte bij het Zwarte Pad vervalt na 21.30 uur. Dit omdat de HTM met lege trams bij het Kurhaus wil aankomen. Een stukje die kant op lopen om zo in een lege tram te stappen heeft dus geen zin.

Ik kom met de bus:

Er rijden 23 extra bussen op de lijnen 21, 22 en 23. In principe geldt voor de bussen hetzelfde als voor de trams (zie hierboven). De reguliere halte bij het Kurhaus komt na 21.00 uur te vervallen. Stap dus, een stukje verderop, op bij de extra ingelaste halte bij het Kurhaus.

Ik kom met de fiets:

Dan ben je goed bezig, want dan heb je waarschijnlijk het minste last van de drukte. Kom je nou van buiten Den Haag en is het hele stuk te lang om te fietsen? Huur een OV-fiets of een Haagsche Stadsfiets.

Ik kom met de auto:

Dan ben je gek. En dat vinden wij niet alleen, maar ook Erwin de Hart van de ANWB. 'Het is niet echt verstandig om met de auto te komen. Sterker nog, we raden het echt af. Dan kom je echt in de problemen.'
Wel had De Hart nog een gouden tip: parkeer je auto bij de P+R Hoornwijck, aan de rand van de stad. Je kan daarna met de tram richting Scheveningen!