Triatleet Koen Hijman (18) snelste in Leiderdorp

LEIDERDORP - Koen Hijman uit Boskoop heeft de 25ste editie van de triatlon in Leiderdorp gewonnen. Hij wist als eerst over de finish te komen op de korte afstand sprint. De Boskoper deed voor de eerste keer mee aan de wedstrijd in Leiderdorp en wist met bijna een minuut voorsprong zijn concurrenten te verslaan.
De 18-jarige triatleet vond de wedstrijd bijzonder omdat het deelnemersveld zeer sterk was. 'Het is verrassend dat ik met 51 seconden voorsprong de 5 kilometer hardlopen, 23 kilometer fietsen en 500 meter zwemmen als snelste wist af te leggen,' aldus de Boskoper.
De vader van Hijman was vroeger vervent triatleet en wist drie jaar geleden het 'triatlonvirus' op zijn zoon over te dragen. 'Op mijn vijftiende mocht ik na een talentendag gaan trainen in de juniorenselectie, maar jongere teamgenootjes wisten mij steeds voorbij te streven', aldus Hijman.

Talent

Nu Hijman ouder is, valt zijn talent nog steeds op. 'Ik mag soms meetrainen bij de nationale selectie van de senioren ter voorbereiding op het NK sprint triatlon in Veendendaal,' zegt Hijman. 'Omdat ze toch echt iets in mij zien wil ik mij nog meer op het sporten gaan storten.'
OOK KAMPIOEN? MELD JE AAN!