West Wekker: Zwemmen in zee bij Katwijk ontraden en Haagse stadsdichter (63) overleden

© ANP
DEN HAAG - Gooi je paraplu maar in de kast. Eindelijk is het zomers weer en schijnt het zonnetje volop! Voordat je de uv-straling in je opneemt, lees je natuurlijk nog deze nieuwsberichten om helemaal up-to-date aan je dinsdag te beginnen.
1.

Vervelend nieuws: de Haagse stadsdichter Daan de Ligt is gisteren in het bijzijn van zijn familie overleden. Hij verloor de strijd tegen kanker. De Ligt schreef 250 gedichten over Den Haag in de Haagsche Courant. Daan de Ligt is 63 jaar oud geworden.
2. Zwemverbod Katwijk duurt tot woensdagochtend
De komende dagen wordt het heerlijk zomerweer. Toch is het verstandig om niet in het noorden van Katwijk een duik in zee te nemen. De Omgevingsdienst Midden-Holland heeft namelijk een negatief zwemadvies afgegeven. Vanwege de hevige regenval werd de afgelopen dagen rioolwater geloosd in de zee. En zwemmen tussen de uitwerpselen van anderen, dat wil je natuurlijk niet!
3. Gewonde bij schietpartij in Den Haag
Bij een schietpartij op de kruising van de Drebbelstraat en Wenckebachstraat in het Haagse stadsdeel Laak is gistermiddag een gewonde gevallen. De politie heeft drie verdachten aangehouden. Mogelijk zijn anderen verdachten met de auto gevlucht.
4.  Kiki Bertens ook in New Haven snel klaar
Tennisster Kiki Bertens maakt een mindere periode door. De Wateringse is na haar snelle uitschakeling tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro ook uitgeschakeld tijdens de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Amerikaanse New Haven. Bertens verloor in twee sets van Anett Kontaveit uit Estland.
5. Lang bellen voor huisartsendienst SMASH Den Haag
De telefonische wachttijden bij huisartsenposten zijn ontmoedigend lang. Dat concludeert de Consumentenbond op basis van eigen onderzoek. Huisartsendienst SMASH in Den Haag bleek uit het onderzoek dat in mei plaatsvond de op een na langzaamste post van Nederland. Inmiddels gaat het beter.
Weer
De zomer is weer terug! We hebben het weekend even moeten afzien, maar de zon draait vanaf vandaag weer overuren! De temperatuur komt uit op ongeveer 26 graden. Woensdag en donderdag wordt het nog warmer: 29 tot 30 graden!
Vanavond op TV West
In het tv-programma Hollands Groen wandelen, fietsen of varen de presentatoren Johan Overdevest en Mirjam de Witte door de mooiste natuurgebieden van Zuid-Holland. Mirjam gaat mee op jeepsafari door het Hollands Duin. Johan trekt er met een kano op uit door Klein Profijt bij Rhoon. Zo ervaart hij optimaal de getijdenverschillen en heeft hij een goed zicht op beversporen.

Hollands Groen is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.