West Wekker: Olympische medaillewinnaars in Den Haag gehuldigd en het wordt een tropisch warme dag

De huldiging van TeamNL in Amsterdam. Woensdag worden de medaillewinnaars gehuldigd in Den Haag
De huldiging van TeamNL in Amsterdam. Woensdag worden de medaillewinnaars gehuldigd in Den Haag © ANP
REGIO - Goedemorgen! Het belooft vandaag een tropische dag te worden, dus trek die korte broek maar uit de kast. En mocht je naar de stad gaan, zwaai dan nog even naar de voorbij fietsende olympiërs.
1.

De medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Rio worden vandaag door premier Mark Rutte en het koningspaar in het zonnetje gezet in Den Haag.
2. 71-jarige Hagenaar in rolstoel vier keer getaserd en vastgebonden bij woningoverval
Een Haags echtpaar is op laffe wijze overvallen. Een 71-jarige Haagse man in een rolstoel kreeg vier keer een elektrische schok met een taser. Ook werd hij vastgebonden en kreeg hij een doek over zijn hoofd. Ook zijn vrouw, die niet in staat is om uit bed te komen, werd hard door de dieven aangepakt.
3. Man kruipt voor de derde keer in een maand dronken achter het stuur bij Nieuwkoop
Een 44-jarige man uit De Kwakel is op de N231 bij Nieuwkoop aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een vrachtwagen was gekropen. De man blijkt hardleers: hij werd op 30 juli ook al twee keer opgepakt voor het rijden onder invloed.
4. Rijswijker (46) aangehouden na steekpartij in Tulpstraat
Een 46-jarige Rijswijker is aangehouden in verband met het neersteken van een 25-jarige man in een huis in de Tulpstraat. Toen de politie het huis verder doorzocht, deden ze een onverwachte vondst: ze troffen een illegale man aan.
Weer
Het is nog niet zo vaak voorgekomen deze zomer, maar vandaag staat een heuse tropische dag op het programma. Het wordt in onze regio 30 graden en lokaal zelfs nog wat meer! De zon schijnt volop en er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten. Ook de komende dagen belooft het zeer warm weer te worden.
Vanavond op TV West
In de serie ‘De Medleys, op weg naar eeuwige trouw’ volgen we de Haagse volkszanger John Medley en zijn Mijntje, die op 17 juni in het huwelijksbootje zijn gestapt. In acht afleveringen zien we het dolgelukkige stel tijdens de voorbereidingen naar hun huwelijk. In deze aflevering zien we de vrijgezellenfeesten van John en Mijntje. Oma haalt haar kleinkinderen uit school en John presenteert een goede doelenavond bij Sir Winston.

De Medleys is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.