West Wekker: Slachtoffer Haagse steekpartij met hoogwerker uit huis gehaald en recordpoging chillen

© ANP
DEN HAAG - Goedemorgen! Je korte broek en slippers kunnen weer uit de kast, want het wordt wederom tropisch vandaag. Als de hitte je te veel wordt kun je vanmiddag in Scheveningen even chillen, daar is namelijk een recordpoging voor de grootste hangmat ter wereld. Wat je verder moet weten om weer helemaal op de hoogte te zijn:
1.

Een heftige steekpartij woensdagavond: de brandweer moest met een hoogwerker uitrukken om het slachtoffer via het raam op een brancard naar buiten te brengen. Ook het traumateam was erbij om hulp te verlenen.
2. HTM zet extra trams en bussen in naar Scheveningen vanwege warmte
De HTM zet in verband met het warme weer donderdag meer trams naar Scheveningen in om het grote aantal strandgangers te kunnen vervoeren. De extra trams van lijn 1 rijden vanaf Hollands Spoor via het centrum naar Scheveningen.
3. Trainer failliete Haaglandia: ‘Bestuur én gemeente hebben fouten gemaakt’
Het doek viel woensdag definitief van de Rijswijkse club Haaglandia. Hoofdtrainer Maurizio Ceccucci vertelt hoe hij de dag heeft beleefd en waar hij denkt dat het is misgegaan.
4. Haags college wil geen windmolenparken vlak voor de kust
Als het aan het Haagse college ligt, blijft het uitzicht aan de Zuid-Hollandse kust zoals het is. De burgemeester en wethouders willen dat de windmolenparken veel verder in zee worden gebouwd dan nu het plan is.
5. Chillste recordpoging: grootste hangmat ter wereld in Scheveningen
22 meter lang en 10 meter breed: met deze machtige afmetingen wordt vanmiddag hopelijk het record verbroken voor de langse hangmat ter wereld. Vanaf 12.00 uur kun je 'm ook zelf even testen.
Vanavond op TV West
In Van de Kaart lopen presentator Jet Sol, cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap in een rechte lijn door de regio. Jet is deze week in Ypenburg. Het weer is zo slecht dat code geel is gegeven. Het is dus te hopen dat iedereen snel open doet voor Jet. Onderweg ontmoet ze een paardencoach die mishandelde kinderen uit hun isolement haalt en de jongens van de Haagse stadszagerij. En een ridderlijke inwoner voorkomt dat Jet een nat pak krijgt.

Van de Kaart is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.