Tik op de vingers voor zorginstelling Cato in Den Haag

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft zorginstelling Cato een tik op de vingers gegeven. Cato moet zorgen dat binnen zes weken de cliëntdossiers in orde zijn. Als dit niet gebeurt, kan IGZ een dwangsom opleggen.
Cato heeft twee zorgcentra in Den Haag: Carel van den Oever en Bezuidenhout. Ook heeft de organisatie een aantal seniorenwoningen en biedt Cato thuiszorg aan. De inspectie schrijft in een persbericht dat er al langere tijd zorgen zijn over de kwaliteit van zorg bij de Haagse organisatie. Tijdens een inspectie in juli bleek dat er nog steeds zaken mis waren. Cato heeft 'niet genoeg urgentiebesef en verbeterkracht getoond de afgelopen jaren', schrijft de inspectie.
De cliëntdossiers van Cato zijn niet op orde. De organisatie heeft nu zes weken de tijd gekregen om daar voor te zorgen. Om constant goede zorg te leveren, moeten die dossiers goed bijgehouden worden en dat is bij Cato niet het geval. Naast het up-to-date houden van de dossiers moet Cato meer maatregelen nemen. Zo moet er werk gemaakt worden van de kwaliteit van het personeel en de bezetting.

Hard aan het werk

Op hun website schrijft Cato dat de organisatie begin augustus is gestart met het op orde brengen van de cliëntdossiers. 'We werken hard aan verbetering van de zorgdossiers. Half september toetst de IGZ of we daarin zijn geslaagd. Ik verwacht dat we die termijn zeker gaan halen.'