Den Haag in het teken van cyber security

Archief - ANP
HSD en TNO gaan onderzoek doen naar de mogelijkheden voor een nationaal cyber testcentrum in Den Haag.
DEN HAAG - Den Haag is voor het tweede jaar op rij het podium voor de International Cyber Security Summer School. Zestig studenten en professionals uit de hele wereld doen sinds maandag mee aan het zesdaagse programma waar aandacht wordt besteed aan alle verschillende aspecten van cyber security.
Volgens wethouder Ingrid van Engelshoven zijn dit soort programma's hoog nodig in deze tijden van toenemende digitalisering. 'Cyber security wordt steeds belangrijker als gevolg van aanvallen en incidenten. Om onze vitale infrastructuren zo goed mogelijk te beveiligen moeten we investeren in de toekomstige security specialisten en moeten we kennis met elkaar delen', zegt wethouder Ingrid van Engelshoven.
De Summer School is georganiseerd door de NCI Agency, Europol en The Hague Security Delta. Volgens de organisatoren 'wordt bescherming van onze communicatie netwerken en de informatie daarbinnen steeds belangrijker.' The Hague Security Delta (HSD) is het grootste veiligheidscluster van Europa. Overheden en kennisinstellingen werken daarin samen op het gebied van veiligheid.