'Tekort aan nieuwe kantoren in Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam'

DEN HAAG - Er dreigt op de korte termijn een tekort te ontstaan aan nieuwe kantoren, vooral in de vier grote steden Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Volgens makelaarsvereniging NVM komt daarbij dat het huidige aanbod van kantoren onvoldoende aansluit op de vraag, blijkt uit een woensdag gepubliceerd rapport.
Enerzijds worden volgens de NVM bestaande kantoren via herbestemming of sloop aan de voorraad onttrokken. Anderzijds worden er nauwelijks nog nieuwe kantoren bijgebouwd. Volgens het rapport daalde alleen al in Amsterdam, de belangrijkste kantorenstad van Nederland, het aanbod van leegstaande kantoren in de eerste jaarhelft met 80.000 vierkante meter.

Wel stond vijftien procent van de kantoren in de hoofdstad leeg. Volgens het rapport lieten veel van deze kantoren echter kwalitatief gezien te wensen over.

Leegstand

Ook in Den Haag, qua kantoren de tweede stad van Nederland, nam de leegstand in de eerste maanden van het jaar sterk af. Maar ook hier waren vraag en aanbod onvoldoende op elkaar afgestemd.

LEES OOK: Hoofdkantoor KPN weg uit Den Haag
Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG KANTOREN LEEGSTAND ECONOMIE
Deel dit artikel: