Pokémon GO: Gemeente heeft nog niks gehoord van maker app in strijd tegen overlast Kijkduin

DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft nog niks gehoord van de maker van de Pokémon GO-app. Dat zegt een woordvoerder tegen Omroep West. 'We wachten met smart op een reactie', aldus de woordvoerder.
Bijna een week geleden kondigde de gemeente maatregelen aan, om de overlast van Pokémonzoekers op Kijkduin te beperken. De gemeente wilde in gesprek met appbouwer Niantic om laat in de avond en in de nacht minder Pokémon te laten verschijnen op Kijkduin.

Ook moeten de fanatieke smartphonegebruikers als het aan de gemeente ligt worden geweerd uit het beschermde duingebied van Kijkduin, uit angst voor beschadigingen. Daarnaast klaagden badgasten over een verstoorde rust doordat honderden mensen op onverwachtse momenten massaal het strand op komen rennen op zoek naar de virtuele wezens en kwam de PVV met raadsvragen over de kwestie.


'Zoek een rustig plekje uit'

'Ik heb net nog even gebeld, maar er hangt momenteel een goeie, positieve seer. De ondernemers zijn nog steeds gelukkig en ook het schoonhouden werkt goed', vertelt de woordvoerder. En de zonaanbidders die rustig willen liggen, heeft ze daar nog een tip voor? 'Nee, niet echt. Zoek een rustig plekje uit, zou ik zeggen.'

De woordvoerder kan niet zeggen wanneer de gemeente antwoord krijgt van de appbouwer. 'We houden het hier scherp in de gaten en kijken er elke dag naar', verklaart ze. De gemeente riep begin deze maand Kijkduin juist zelf uit tot Pokémonhoofdstad, na een oproep van D66 in de Haagse gemeenteraad.


Deel dit artikel: