Man aangehouden voor 26 jaar oude moord op Regentesselaan in Den Haag

Huis moordzaak Regentesselaan
Huis moordzaak Regentesselaan © Politie Den Haag
DEN HAAG - De politie denkt een doorbraak te hebben in een 26 jaar oude Haagse moordzaak. Maandagavond werd in Amsterdam een 52-jarige man opgepakt in verband met de moord op Miriam Sharon op 8 oktober 1990 op de Haagse Regentesselaan.
Een DNA-match leidde tot de aanhouding van de man. Niet eerder werd er in een dermate oude coldcase een verdachte aangehouden, aldus de politie.
De destijds 36-jarige Sharon was Israëlische, die naar Nederland was verhuisd nadat ze een relatie kreeg met een Nederlandse man.  Ze was moeder van twee jonge kinderen en woonde op de Regentesselaan.

Sporen opnieuw onderzocht

Sharon werd in haar eigen huis vermoord, maar er is nooit iemand aangehouden. Een coldcaseteam bestudeerde het dossier en liet de gevonden sporen in het huis opnieuw onderzoeken met hedendaagse technieken. Dat leidde tot de aanhouding van de man in Amsterdam. Hij wordt donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Den Haag.
Het coldcaseteam tast nog in het duister over het motief voor de moord en komt graag in contact met vrienden, bekenden en/of familie  van Sharon, of andere mensen die zich iets kunnen herinneren. Ook wil de politie graag nogmaals personen spreken die destijds al zijn gehoord.