'Stalen eiland' Pier Scheveningen morgen naar Vlaardingen voor sloop

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Het 'stalen eiland' van de Scheveningse Pier wordt donderdag naar Vlaardingen gebracht voor de sloop. Het object wordt met behulp van een drijvende bok in zijn geheel afgevoerd naar Jansen Recycling Group, waar het verder ontmanteld wordt.
Het
van dit gedeelte is onderdeel van een grootschalige renovatie van de pier. Het 'stalen eiland', het meest noordelijke deel van de pier, is in zeer slechte staat. Daarom werd dit deel al in 1991 gesloten voor het publiek.
Op zee worden de stalen pijlers waar het bovendeel op rust doorgesneden. Het geheel wordt met behulp van de drijvende bok op een ponton gezet. Vanaf de Noordzee wordt het 1.004 ton wegende object via de Nieuwe Waterweg naar de ontmantelingswerf van Jansen Recycling Group gevaren.
De werf in Vlaardingen is vanwege haar open verbinding met de Noordzee zeer geschikt om grote objecten te ontvangen.

Slecht weer
De werkzaamheden worden donderdagochtend in alle vroegte en tijdens hoogtij verricht. In verband met veiligheidsvoorschriften wordt zowel De Pier als een deel van het strand afgesloten. Naar verwachting vindt de daadwerkelijke afsleep tussen 8:30 en 9:30 uur plaats.
Het was oorspronkelijk de bedoeling om het 'stalen eiland' begin deze maand al te slopen, maar toen werden de werkzaamheden vanwege slecht weer uitgesteld.