Eigenaar Huize Ivicke Wassenaar staat bekend als 'krottenkoning'

WASSENAAR - De gemeente Wassenaar wil in gesprek met Bever Holding, de eigenaar van het vervallen Huize Ivicke langs de N44. Het gemeentebestuur wil dat het oude huis wordt opgeknapt. Of dat ook echt gaat gebeuren is nog de vraag. Bever Holding lijkt een lange geschiedenis te hebben als het gaat om het verwaarlozen van vastgoed.
Ronnie van de Putte is grootaandeelhouder van Bever Holding. De man staat ook wel bekend als de 'Krottenkoning'. In verschillende plaatsen staan verpauperde panden die eigendom zijn van het vastgoedbedrijf. Dit tot grote ergenis van een aantal gemeenten, zoals bijvoorbeeld Noordwijk en Leiden.
Zo meldde de gemeente Noordwijk dinsdag dat ze, na een lange juridische strijd, 200.000 euro gaat innen bij Bever Holding voor het verwaarlozen van twee vastgoedlocaties. Het beursgenoteerde bedrijf weigerde jarenlang het voormalige restaurant De Vuurtoren en villa De Vier Winden op te knappen. Na aankondiging van de dwangsommen sloopte het bedrijf de panden. Noordwijk mag van de Raad van State de dwangsommen nu alsnog innen.

Stationsplein Leiden

Ook gemeente Leiden heeft in de clinch gelegen met het vastgoedbedrijf. In 2010 betaalde de gemeente 17,9 miljoen euro voor een braakliggend terrein aan het Stationsplein en een naastgelegen hoekpand aan de zijde van het Schuttersveld.
Het braakliggende terrein, pal voor het treinstation van Leiden, werd ook wel het 'Gat van Van de Putte' genoemd. In 1993 sloopte Bever Holding een kraakpand op het perceel, waarna er vrijwel niets meer met de lap grond gebeurde. De gemeente probeerde jarenlang tevergeefs de grond te onteigenen. Daarom werd besloten om de grond te kopen, ook al zou Van de Putte daar dan flink aan verdienen.

Projecten

Volgens de website van de vastgoedonderneming lopen er momenteel 15 projecten in Nederland, waarvan 11 in Noordwijk, een in Noordwijkerhout, een in Hillegom, een in Aalsmeer en het project van Huize Ivicke in Wassenaar.
Ronnie van de Putte was ondanks herhaaldelijke pogingen niet voor commentaar bereikbaar.

LEES OOK: