Getuige maakt foto’s van verdachten mishandeling Kaapseplein Den Haag

DEN HAAG - Een 54-jarige man wordt op zijn fiets afgesneden door een auto. Hij maakt een gebaar naar de bestuurster en voor hij het weet wordt hij door twee anderen van zijn fiets getrokken en in elkaar geschopt.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 30 augustus. Meer zaken zijn
te vinden.
Het slachtoffer fietst op zaterdag 16 april over de Hoefkade in Den Haag. Ter hoogte van het benzinestation aan het Kaapseplein wordt hij afgesneden door een vermoedelijk donkerblauwe Mercedes waar twee vrouwen in zitten. Om niet aangereden te worden, moet de man zelfs uitwijken naar de stoep. Hij maakt vervolgens een gebaar naar de bestuurster van de auto.
Aan de andere kant van de weg staat op dat moment een file. Uit één van de stilstaande auto’s stormt een man naar buiten die roept dat de fietser het gebaar naar zijn vrouw heeft gemaakt. De man trekt hem van zijn fiets en begint hem meteen te schoppen. Er komt een tweede man bij die ook flink los gaat op het slachtoffer.

Vrouw sust de boel

Eén van de mannen wordt tegengehouden door een vrouw, vermoedelijk de bestuurster van de auto die het slachtoffer afsneed. Die man stopt dan, maar de ander gaat nog even door met de mishandeling. Volgens omstanders duurt het een paar minuten voordat het slachtoffer met rust gelaten wordt. Hij wordt naar het ziekenhuis gebracht en daar blijkt dat hij een ribfractuur heeft opgelopen.
Een getuige die alles ziet gebeuren maakt snel een aantal foto’s van de mannen. De man die de fietser als eerste aanviel is de man met de witte blouse en de spijkerbroek. Hij is vermoedelijk Turks, 1.80 à 1.90 meter lang en 20 tot 30 jaar oud. De andere man draagt een groene jas en een spijkerbroek. Hij heeft een gezet postuur en is vermoedelijk ook van Turkse afkomst.

Herkent u ze?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem


LEES OOK: