Huis topvrouw van ministerie van Justitie in Den Haag beklad

© Regio15
DEN HAAG - Het huis van een topvrouw van het ministerie van Veiligheid en Justitie is in Den Haag in de nacht van donderdag op vrijdag beklad. Het gaat om de woning van de directeur Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V). Verantwoordelijk voor de bekladding is actiegroep 'Sloop de deportatiemachine'.
Deze actiegroep zegt de rode verf te hebben aangebracht 'om de directrice eraan te herinneren dat ze bloed aan haar handen heeft', zo staat in een verklaring. 'Ze is de laatste maanden bezig met een promotietoer voor het verkopen van haar met bloed besmeurde werk: DT&V is een deportatiemachine die is opgericht om vluchtelingen het land uit te werken.'

Vertrek vreemdelingen

Rechercheurs hebben vrijdagochtend onderzoek gedaan bij de woning in het Haagse Regentessekwartier. De pui en een camera zijn beklad. Er zijn geen teksten aangetroffen.
De Dienst Terugkeer & Vertrek, die het vertrek van vreemdelingen regelt die geen recht hebben op verblijf in Nederland, wil geen commentaar geven op het voorval. Wel laat een woordvoerder weten dat het de eerste keer is dat een dergelijke bekladding is gebeurd.