Memphis Depay niet meer in selectie Oranje

Memphis Depay neemt officieel afscheid bij PSV.
Memphis Depay neemt officieel afscheid bij PSV. © Orange Pictures
DEN HAAG - Voetballer Memphis Depay zal komende twee wedstrijden niet meedoen met het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind heeft besloten de aanvaller niet mee te nemen naar het oefenduel tegen Griekenland (1 september) en de WK-kwalificatie tegen Zweden op 6 september.
De 54-voudig interlandspeler heeft een zwaar seizoen achter de rug bij zijn club Manchester United waar hij maar weinig indruk kon maken. Volgens bondscoach Danny Blind voelt Depay zich nu wel goed en fit maar moet Depay eerst minuten gaan maken bij zijn club Manchester United.
Door het afgelopen teleurstellende seizoen leek het erop dat de Moordrechter ook niet zou worden opgenomen in de selectie van Manchester United. Toch heeft succescoach José Mourinho zijn vertrouwen uitgesproken in Depay. Groot succes heeft dat nog niet opgeleverd. Maar volgens de coach komt Memphis er weer bovenop en zal hij laten zien dat hij niet onder doet aan de andere spelers van Manchester United.

Favoriet tegen Zweden


Volgens bondscoach Danny Blind is Nederland favoriet in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. 'Wij hebben een sterkere selectie. Vooral als je kijkt naar de selectie van Zweden en wie daar afgelopen jaar weg zijn gegaan hebben wij een beter team', zegt de bondscoach.