'Het gegil was aan de overkant te horen'; verslagenheid in Reeuwijk na dood van Hugo (9)

© GinoPress
REEUWIJK - Grote verslagenheid in Reeuwijk na de dood van de 9-jarige Hugo. De leerling van basisschool De Venen kwam donderdagavond in de schroef van een boot terecht en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Hugo was donderdagavondaan het varen met het gezin van een vriendje. Door nog onbekende oorzaak ging hij overboord en kwam hij
. Het jongetje raakte zwaargewond en overleed
. Veel omwonenden van de Reeuwijkse Plassen zaten met het lekkere weer in de tuin en zagen wat er gebeurde. 'Het zag er afschuwelijk uit. Er werden nog zakken bloed gehaald, maar je kon zo al zien dat hij het niet zou gaan redden', laat een buurtbewoner weten.
Het gegil van het gezin op de boot ging volgens buurtbewoners door merg en been. 'Het was windstil, dus zelfs aan de overkant konden we het geschreeuw horen', zegt een getuige. 'Op het water hebben ze het kind geprobeerd te reanimeren. Later legden ze hem hier op de kant. Toen namen de hulpdiensten het over. De vader van het vriendje heeft er echt álles aan gedaan om hem te redden, ik kan niet anders zeggen.'

Boot in beslag genomen

De boot die bij het ongeluk betrokken was, is door de politie in beslag genomen en ligt nu bij de politie voor onderzoek naar de oorzaak. Volgens getuigen was er in elk geval geen alcohol in het spel. De oorzaak van het drama is nog niet bekend.