Bewoner woninginbraak in Delft pakt inbreker met hulp van politie

© John van der Tol
DELFT - Een bewoner aan de Roellstraat in Delft liet het er afgelopen zaterdag niet bij zitten toen bij hem ’s-ochtends vroeg was ingebroken. Het slachtoffer pakte, in zijn onderbroek en zonder schoenen aan, de fiets en zette de achtervolging in nadat de buurman de politie had gewaarschuwd. Met succes, want niet veel later kon een 31-jarige verdachte uit Delft worden ingerekend.
Omstreeks 07.15 uur kregen agenten de melding van een buurman dat de bewoner op zijn fiets de achtervolging had ingezet op een man die had ingebroken bij een woning in de Roellstraat. Op de Prinses Beatrixlaan zagen de agenten inderdaad een man fietsen die achter de inbreker aanzat.
De verdachte was gevlucht en hield zich verscholen in de achtertuin van een woning aan de Kringloop. Deze kon worden aangehouden nadat agenten hem over een schutting zagen klimmen. Op de route die hij had gelopen en in de omgeving werden goederen uit de woning waar was ingebroken aangetroffen.

Teruggevonden goederen

De aangever heeft de teruggevonden goederen (camera, paspoorten, kleding, portemonnees, filmcamera en laptops) inmiddels weer terug. De verdachte zit nog vast voor verhoor en wordt op dinsdag 30 augustus voorgeleid aan een rechter-commissaris.