Doodrijder Boskoopse vader reed met 237 kilometer per uur over A2

© archief
BOSKOOP - De Amsterdammer die eind vorig jaar Ricardo van Jaarsveld uit Boskoop doodreed op de A2 reed 237 kilometer per uur, meldt RTV Utrecht. 'Ik reed als een bezetene', zei Neil van der L. in de rechtbank. De man staat maandag terecht voor doodslag en rijden onder invloed van drugs.
Volgens de 46-jarige verdachte knapte er iets in hem toen hij over de snelweg reed. Van der L. belandde met 237 kilometer per uur op de vluchtstrook en ramde de auto van Van Jaarsveld. 'Ik snap het niet. In de stad reed ik rustig',
in de rechtbank.
Ricardo van Jaarsveld was op de fatale dag met zijn gezin op weg naar Safaripark Beekse Bergen. In de auto zaten zijn kinderen Raven en Noah van 11 en Yael van 9. Ook zijn vriendin Jennifer en zijn ex-vrouw Diane en haar man waren mee. Van Jaarsveld overleed door de aanrijding, de andere inzittenden raakten zwaargewond.

Drugs

Van der L. gebruikte naar eigen zeggen speed op de avond voor het ongeluk. Hij wist niet precies wat de effecten van de drugs waren. De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak. De eis van het Openbaar Ministerie wordt later maandag bekend.

LEES OOK: