Oplichter wisselt nieuwe toto-formulieren voor oude bij AH in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Supermarkt Albert Heijn in winkelcentrum Herenhof in Alphen aan den Rijn is de dupe geworden van een oplichter. Door middel van een wisseltruc krijgt hij het voor elkaar om op kosten van de winkel mee te spelen met de Toto.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 30 augustus. Meer zaken zijn
te vinden.
De man komt op woensdag 20 april bij de servicebalie. Hij heeft een aantal ingevulde toto-formulieren bij zich en wil die laten activeren, zodat hij meespeelt bij het wedden op sportwedstrijden. De caissière verwerkt de formulieren in de computer en op dat moment betaalt Albert Heijn het verschuldigde bedrag aan de Toto. De klant moet vervolgens het bedrag weer aan de winkel betalen.
Als de formulieren zijn geprint, vraagt hij of hij ze even mag controleren. Hij krijgt de loten overhandigd en dan doet hij een snelle wisseltruc: op het moment dat niemand kijkt, stopt hij ze in een geel mapje dat hij vervolgens in de binnenzak van zijn jas stopt. Meteen daarna haalt hij er een identiek geel mapje uit. Vermoedelijk is dit een mapje met oude, waardeloze lozen.

Pinpas doet het niet

Dan wil de man betalen, maar zijn pinpas werkt niet. Hij zegt dat hij naar de auto moet om een andere pas te halen, maar hij komt niet meer terug. De medewerksters ontdekken pas later dat de formulieren die in de winkel zijn achtergebleven, oud en dus waardeloos zijn. De nieuwe, geldige formulieren zijn gestolen. Omdat dit te laat wordt ontdekt, kunnen de loten niet meer ongeldig worden verklaard bij de Toto en kan de oplichter dus gokken op kosten van Albert Heijn.

Herkent u hem?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem


LEES OOK: