West Wekker: Paddentunnel onder de A12 en geen titel voor strand 's-Gravenzande

Archieffoto
Archieffoto
REGIO - Goedemorgen! De zomer is voorbij, althans volgens de meteorologen. Na de eekhoorntjesbrug in Den Haag start Rijkswaterstaat donderdag met de aanleg van een speciale paddentunnel onder de A12 en 's-Gravenzande grijpt naast titel Schoonste Strand van Nederland.
1.

Na de Eekhoorntjesbrug in Den Haag start Rijkswaterstaat vandaag met de aanleg van een speciale paddentunnel onder de A12 door. De tunnel bij Roeleveen/Zoetermeer komt op vier meter diepte te liggen. Hierdoor worden leefgebieden van dieren zoals pad en hermelijn die nu doorsneden worden door de A12 weer met elkaar verbonden.
2. Man met vuurwapen aangehouden op Scheveningen
De politie heeft een man op de Doctor Lelykade in de Scheveningse haven aangehouden voor verboden wapenbezit. De man had een revolver en munitie bij zich. Wat de man ermee van plan was is niet bekend.
3. Vijf keer rijden zonder rijbewijs: politie Alphen neemt auto in beslag
De politie in Alphen aan den Rijn heeft een wel heel hardleerse automobilist in de kraag gevat. De man werd voor de vijfde keer aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Daarnaast kroop hij voor de tweede keer dronken achter het stuur.
4. 's-Gravenzande grijpt naast titel Schoonste strand van Nederland
Het strand van 's-Gravenzande heeft de titel Schoonste Strand van Nederland niet binnen weten te slepen. 's-Gravenzande werd wel als 'zeer goed' bestempeld, maar wist de jury en het publiek niet voldoende te overtuigen. Het Scheveningse TrashUre Hunt wist wel de stimuleringsprijs in de wacht te slepen.
Weer
De eerste dag van de meteorologische herfst start in de ochtend met een kans op wat regen, maar in de middag breekt op steeds meer plekken de zon door. Met een zwakke tot matige westenwind wordt het wat minder warm dan woendag: ongeveer 21 graden.
Vanavond op TV West: Van de Kaart (compilatie)
In Van de Kaart lopen presentator Jet Sol, cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap in een rechte lijn door de regio.
In deze aflevering een terugblik op het afgelopen seizoen van Van de Kaart. Vanaf volgende week starten we weer met nieuwe afleveringen.
Van de Kaart is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.