Haagse Stadspartij boos om reclame voor 'strandhuisjes met privéstrand'

DEN HAAG - De Haagse Stadspartij is niet te spreken over een reclamebord dat geplaatst is bij het strand van Kijkduin. Op het bord staat dat de nog te bouwen 20 strandhuisjes voorzien zijn van een eigen privéstrand. En dat schiet de partij in het verkeerde keelgat.
'Een stuk privéstrand als je een strandhuisje huurt, dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn', zegt gemeenteraadslid Gerwin van Vulpen. 'Ik ga de wethouder vragen hoe dat er dan uit komt te zien. Komen daar hekken omheen te staan? Hoe groot wordt het stuk privéstrand?'
De Haagse gemeenteraad bespreekt volgende week het nieuwe strandbeleid met als titel 'Het strand is voor iedereen.' 'Een privéstrand lijkt mij in tegenspraak hiermee', aldus Van Vulpen.

Zeilvereniging

De strandhuizen zijn al een langere tijd onderwerp van discussie. Zeilvereniging Sailcenter107 spande een zaak aan tegen de komst van de huisjes, omdat ze te dicht bij de zeilvereniging komen te staan.
De rechter stelde begin dit jaar tijdens een tussenuitspraak Sailcenter107 in het gelijk dat de onderbouwing van de plannen onvoldoende is voor de uitgifte van bouwvergunningen. De rechter heeft de gemeente Den Haag in de gelegenheid gesteld dit te herstellen, voordat er een definitieve uitspraak wordt gedaan.