VVD gaat plek innemen van CDA in Nieuwkoopse coalitie

Het gemeentehuis in Nieuwkoop (archieffoto Omroep West)
Het gemeentehuis in Nieuwkoop (archieffoto Omroep West)
DEN HAAG - Nieuwkoop heeft een nieuwe wethouder gevonden in de vorm van VVD-fractievoorzitter Paul Platen. Zijn partij gaat de plek van het CDA innemen in de coalitie. Op donderdag 15 september zal Platen worden voorgedragen aan de gemeenteraad van Nieuwkoop.
De coalitie van Samen Beter Nieuwkoop (SBN), D66 en CDA klapte maandagavond vanwege een conflict over de opvolging van CDA-wethouder Trudy Veninga. Het CDA kwam met slechts één kandidaat en dat maakte dat de andere coalitiepartijen op andere opties verkenden.
SBN en D66 kwamen uit bij de VVD. 'De onderhandelingen zijn snel verlopen', vertelt Platen. 'Wij hebben duidelijk gemaakt dat we op een aantal punten resultaat willen boeken, ondanks de korte tijd tot de volgende verkiezingen.' De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen zijn in maart 2018.

Eisen

Platen wil onder andere landbouw- en zwaar vrachtverkeer uit de dorpskernen van de gemeente Nieuwkoop weren. 'Ook willen we particuliere bouwinitiatieven stimuleren en een ingegraal plan voor het dorpscentrum van Nieuwkoop. Dat waren onze eisen en daar zijn we uitgekomen.'
De VVD'er is op dit moment hoofd van de afdeling Juridische Zaken van de gemeente Molenwaard. De gemeenteraad van Nieuwkoop stemt donderdag 15 september over de voordraht van Platen als wethouder.