'Ik wil helemaal geen hek om het strand', zegt exploitant nieuwe strandhuisjes Kijkduin

Strandhuisje bij Kijkduin
Strandhuisje bij Kijkduin
DEN HAAG - Er komt geen hek om de nog te bouwen strandhuisjes op Kijkduin. Dat zegt exploitant John Roos naar aanleiding van de uitspraken van gemeenteraadslid Gerwin van Vulpen (Haagse Stads Partij) over een reclamebord. Op de zuil staat de zin: 'Tot ver na zonsondergang borrelen op je privé-strand', en dat schoot de politicus in het verkeerde keelgat.
Van Vulpen vraagt zich af hoe zo'n stuk privéstrand eruit gaat zien. Het raadslid van de Haagse Stadspartij
.
Volgens Roos is er geen sprake van een echt privéstrand, maar gaat het slechts om een reclame-uiting. 'Het is bedoeld om aan te geven dat als je wakker wordt en er zijn weinig mensen op het strand, dat je dan het gevoel hebt dat het strand van jou is.'

Geen vergunning

De exploitant geeft aan dat hij geen vergunning heeft voor een hek om de huisjes en dat hij dat ook nooit zou willen. 'Van Vulpen heeft alleen naar de tekst gekeken, als je naar de foto’s kijkt zie je geen hek. Niemand wil toch een hek om zijn huis?'
De strandhuisjes zijn al langer onderwerp van discussie. Eerder spande zeilvereniging Sailcenter107 een zaak aan omdat de huisjes te dicht bij hun club zouden komen. De rechter stelde hen in gelijk, de onderbouwing van de plannen moest veranderen. Binnenkort is er een tweede zitting.

Ludieke actie

Woensdag houden actiegroep het Stille Strand en de Haagse Stadspartij samen met andere belangenorganisaties waaronder Sailcenter107 een ludieke picknickactie pal voor het strandhuisje met het reclamebord, om te demonstreren tegen de komst van de huisjes. Het is nog niet duidelijk of de actie doorgaat, nu blijkt dat er geen intentie is om een stuk privéstrand te claimen. Volgens een van de organisatoren zullen mensen niet meer op het strand voor de huisjes zitten als ze er staan, ondanks dat het geen echte privéstranden zijn.
Ondernemer John Roos ziet het protest met een gerust hart tegemoet: 'Ach, dat geeft een hoop reclame.'